به گزارش خبرنگار مهر، سیستم ایروپونیک روشی است که در آن ریشههای گیاه در یک محفظه تاریک به وسیله محلول غذایی تغذیه میشوند.
این روش که مانند روش هیدروپونیک (کشت در آب) جز سیستمهای کشت بدون خاک محسوب میشود، از زمان ابداع اولیه برای اهدافی چون مطالعات مورفولوژیکی ریشه، بررسی جذب مواد غذایی و مطالعه استرسهای مواد غذایی و خشکی مورد استفاده قرار گرفت.
اخیرا از این روش برای تکثیر محصولات کشاورزی استفاده شده است که از آن جمله میتوان به کشت ریز غده سیب زمینی (مینی تیوبر) اشاره کرد.
مریم روزبهانی- از محققان طرح تولید مینی تیوبر در گفتگو با خبرنگار مهر، از تولید ریزغده به روش هواکشت (ایروپونیک) خبر داد و گفت: در این پروژه تحقیقاتی توانستیم در خلاء مینی تیوبر سیبزمینی تولید کنیم.
وی با اشاره به جزئیات این طرح، اظهار داشت: در این روش موفق شدیم گیاهچه مینی توبر را بدون اینکه در خاک بکاریم در خلاء پرورش دهیم.
روزبهانی با اشاره به مزایای مینی تیوبرهای تولید شده، ادامه داد: گیاهی که به این روش تولید کردیم عاری از ویروس و بیماری و دارای راندمان بالا است ضمن آنکه موجب افزایش برداشت میشود.
این محقق مینی تیوبر را بذر سیب زمینی معرفی کرد و اظهار داشت: در روشهای سنتی، سیب زمینی به دو نیم تقسیم و کاشته میشود ولی در روش ایروپونیک ما توانستیم بذر سیب زمینی عاری از ویروس را تولید کنیم که بدون اینکه بذر سیب زمینی به دو نیم تقسیم شود در زمین کاشته شود.
وی جلوگیری از جذب ویروس و باکتری موجود در خاک را از مزایای این نوع بذرها نام برد و خاطرنشان کرد: مینی تیوبر به صورت بذر در سال اول در مزرعه کاشته میشود و سال دوم، سیبزمینیهایی که از این مینی تیوبرها تولید شده است را میتوان به عنوان سیب زمینی بذری با عملکرد بالاتر از سال اول دوباره در زمین کاشته شود که عاری از بیماری و ویروس است.
نظر شما